Roest viert tweejarig bestaan in Corrosia

07 februari 2018

Het is twee jaar geleden dat burgemeester Franc Weerwind Corrosia feestelijk heropende. De bewoners in Corrosia hebben sindsdien een veelbelovende start gemaakt in het verzamelpand. Om dat te vieren is er zaterdag 17 februari van 12.00 tot 23.00 uur een open huis.

De nieuwe bibliotheek, Corrosia Theater, Expo & Film, De Schoor Welzijnswerk Almere, het gebiedskantoor Almere Haven, Café Roest en een aantal bewoners van Corrosia tonen hun kunsten. Van diverse muzikale optredens, een workshop origami tot het maken van een flipboek. Ook zal de expositie Paperworks worden geopend. Naast alle activiteiten zijn er mooie aanbiedingen en acties gedurende de hele dag.

Samir Calixto/Korzo Producties & Cello Octet Amsterdam speelt Summa om 20.30 uur in de theaterzaal. De tijdloze, bijna vluchtige kwaliteit van de muziek van Arvo Pärt inspireert acht cellisten en twee dansers tot een bijzondere prestatie.

Klik hier voor meer informatie en kaarten.

Italiaans buffet bij Roest
Café Roest verzorgt tussen 17.30 en 20.00 uur een Italiaans buffet voor 7,50 euro per persoon. Voor het buffet is het noodzakelijk om te reserveren. Dit kan door uiterlijk 10 februari een e-mail te sturen naar reserveren@corrosia.nl.


Medewerkers sociale ondernemingen ontvangen certificaat

30 januari 2018

Het afgelopen jaar hebben de medewerkers van sociale ondernemingen Roest, Tante Truus en het Eksternest hard gewerkt aan het behalen van hun certificaten in de horeca. Gisterenavond zijn de certificaten tijdens een feestelijke bijeenkomst in Corrosia, in het bijzijn van familie en ouders uitgereikt.

Triade werkt voor de ontwikkeling van cliënten op de dagbestedingslocaties met certificaten. Zo zijn er certificaten te behalen voor winkelmedewerker, mise en place (kok), barvrouw/-man, etc. Stapsgewijs leren de cliënten omgaan met de dagelijkse praktijk en werken ze aan voorgeschreven doelen. Dit zijn competenties uit de horeca opleidingen MBO niveau 1, deze zijn herijkt naar Triade certificaten. Zo kunnen de cliënten op hun eigen tempo dezelfde competenties behalen.

Op 29 januari hebben 65 cliënten van Triade een certificaat ontvangen.

Lees hier het verhaal van cliëntmedewerker Jantina, zij behaalde via Triade het basiscertificaat hygiëne.